Reacties van nabestaanden

*Op verzoek en/of om privacyredenen is de naam soms niet, of slechts deels vermeld.

 

Al ruim voor het overlijden van mijn man hadden wij kennis gemaakt met Mireille.
Een lieve en warme persoonlijkheid, en erg prettig dat zij over alle onderwerpen open-minded meedacht en suggesties deed. Zo konden we, met een lach en een traan, van tevoren alles al helemaal regelen zoals wij dat graag wilden. 

Ook na het overlijden was Mireille heel betrokken en respectvol. Door haar vermogen om mensen heel goed te lezen en aan te voelen, wist ze precies datgene mogelijk te maken waar iedereen zich uiteindelijk ook echt goed bij voelde.

Ik kan niet anders zeggen dan dat Mireille er voor een heel groot deel aan heeft bijgedragen dat we uiteindelijk een goed gevoel hebben over iets dat toch heel verdrietig is. 
Nabestaanden uit Harderwijk, maart 2020 


Wat een warme en kundige vrouw. Omdat onze moeder het klein en warm wou houden was ik op zoek gegaan naar iemand die bij haar wensen zou passen.  En die vond ik in Mireille. Zelfs op een avond dat je bij je eigen gezin wil zijn – 31 december – was zij daar, de dagen erna heeft Mireille alles naar wens geregeld tot een ‘mooie dag’.

Dank je voor een herinnering.
Loenen


Wat een bijzonder vakkundige vrouw. Alles in goede banen geleid. Altijd bereikbaar, creatief, warm en persoonlijk. Vergeet de grote (onpersoonlijke) maatschappijen, Mireille is precies wat je wilt en nodig hebt in moeilijke tijden. Geen woord van gelogen! 

Dank je wel.
Hartelijke groet, Janneke en Marloes – Ermelo


Lieve Mireille,

Dank je wel dat je om ons heen was na het overlijden van onze lieve mams.
Wat ben je een warm en fantastisch mens met heel veel kennis en kunde.
Ook je persoonlijke benadering, tips en ideeën waren heel bijzonder.
Jouw kracht is: je bent er altijd maar ook weer niet. 
Je bent een grote steun voor ons geweest in deze moeilijke week.
Mireille, nogmaals dank en heel fijn dat wij je hebben leren kennen!
Nabestaanden uit Harderwijk, november 2019


– Sterven van mijn moeder

Dag Mireille,
Wij willen jou bedanken, voor de goede zorg, het was zeer goed, wij vonden
het heel fijn! De beoordeling: zeer goed!
Lieve groet, Roel en Harrijke


Mireille, bedankt voor je hulp in deze moeilijke tijden. Jouw betrokkenheid en fantastische hulp waren voor ons van grote waarde. Wetende dat je alles onder controle had gaf ons de rust die we echt nodig hadden. Blijf dit werk vooral doen want je bent er fantastisch in en jij maakt voor mensen in moeilijke tijden net dat verschil.
Warme groet, Fons


Na het overlijden van onze (schoon)moeder nam Mireille ons bij de hand. Rustig, duidelijk maar vooral heel liefdevol heeft zij ons begeleid in de verzorging rondom het overlijden en het organiseren van de uitvaart.

Voor Mireille is niets te veel, ze gaf ons handvaten en tips waar we zelf in deze situatie niet aan dachten. Mireille voelde heel goed aan wat wij nodig hadden, door haar persoonlijke benadering en onze wensen respecterend hebben wij onze moeder een mooie en waardige laatste groet kunnen geven. Mireille… Dank je wel!
Hartegroet Monique


Mireille heeft meegelopen op het eind van het ziekbed van mijn man en ons door de voorbereidingen en uitvoering van de begrafenis geloodst. Mijn dochter van 6 was gek met haar, ze weet heel goed hoe een kind (en ouder) hierin te steunen en te sturen. De persoonlijke aanpak van Mireille heeft heel goed gepast bij ons. Zij is zorgvuldig in haar werk en aanpak. Haar planning en overleg met de mensen om de begrafenis heen was fijn en zorgvuldig. Zij toont veel respect voor de inbreng van degenen die achterblijven.
Nogmaals bedankt Mireille! 
Ingrid Roose – Ermelo


Aan het begin van de herfst moesten wij afscheid nemen van onze vader. Hoewel ons dat niet compleet verraste, zaten we toch wel een beetje met de praktische uitvoering. Wat moet je regelen en waar moet je aan denken? Zijn er wettelijke voorschriften? Wij besloten om Mireille Schram tijdelijk toe te laten in ons familieteam. Dat bleek ons beste besluit te zijn in de vreemde week tussen het heengaan en het begraven van onze vader. Mireille nam ons bij de hand en ging voorop. Mireille wist hoe het moest – en hoe het hoorde. Wij hebben onze vader in alle rust de laatste eer kunnen bewijzen; wij kunnen terugkijken op een week die wel raar, maar zeker niet naar was.
Familie Van de Merwe


Hoe fijn is het als je iemand als Mireille al gesproken hebt voordat het einde van een naaste daar is. Samen met mijn moeder en Mireille hebben wij het uitvaartcodicil voor mijn moeder gemaakt. Mijn moeder wilde mij vooral ontzorgen en had specifieke wensen. Ik vond het erg belangrijk dat we iemand vonden waar we het allebei goed mee konden vinden en die ons aanvoelde. Als je pas een uitvaartleider moet bellen op het moment dat een dierbare overlijdt dan weet je vaak niet precies wie je aan je deur krijgt en als het niet helemaal klikt stuur je diegene ook niet snel weg.

Hoe fijn is het als je een uitvaartverzorger al wat beter kent, je hebt immers al hele persoonlijke dingen met elkaar gedeeld en vastgelegd. Er is dan na een overlijden veel meer ruimte voor details. Mireille is een warme persoonlijkheid, heeft mensen om zich heen die bij haar aansluiten en zij is absoluut een grote steun voor mij geweest toen mijn moeder een paar weken na ons bijzondere drie-gesprek toch nog vrij snel kwam te overlijden. Ze had aan een half woord genoeg en wist met haar kennis de juiste vragen te stellen. Zo iemand gun je iedereen.
Corine


Ik wilde al jaren mijn laatste wensen vastleggen, maar het was er nog nooit van gekomen. Tot Mireille op mijn pad kwam. Door haar ontwapenende, warme persoonlijkheid en haar uitgebreide netwerk/kennis m.b.t. de uitvaartbranche besloot ik – samen met haar – alles vast te leggen in een uitvaartcodicil. Ik vind het een ontzettend fijn idee dat mijn wensen nu glashelder zijn, zodat daar na mijn overlijden geen twijfel over bestaat. Voor een schappelijk bedrag, bespaar je je nabestaanden ook nog eens een hoop administratief uitzoekwerk. Doen!
Miranda


Samen met Mireille heb ik voor een cliënt met een verstandelijke beperking een uitvaart codicil gemaakt. Ook voor haar moeder omdat er verder geen familie is die dit dan kan regelen. Ik vond het een bijzondere ervaring. Mireille legt goed uit wat de mogelijkheden zijn en luistert ook goed naar wat de wensen zijn. Ze nam er de tijd voor. Het is heel fijn dat alles nu beschreven staat en is vastgelegd.
Harma


Met mijn ervaringen weet ik hoe belangrijk een uitvaartcodicil is. Na overlijden is er voor de nabestaanden veel minder geregel en gedoe. Doen allemaal, niet twijfelen! Op de dag zelf staat dan al veel beschreven. Een uitkomst. Met Mireille hadden we meteen een klik. Ze is hartelijk.
Theo en Bennie


Bij Mireille heb ik mijn uitvaartcodicil laten opmaken. Ondanks dat ik verwacht dat dit nog ver weg is, heb ik mijn nabestaanden alvast een eind op weg geholpen bij mijn uitvaart. Toch wel blij dat het nu ergens op 1 plek bij elkaar staat. Dank voor je professionele advies Mireille!
Pim


Ik heb bijzondere ervaring met Mireille. Vooral door haar betrokkenheid en zorgvuldigheid. Meedenkend en actief om iets uitzoeken en dit ook weer delen. Niet is haar te veel.
Cobi


Mireille is een bijzonder sympathieke vrouw, die duidelijk uitlegt wat de mogelijkheden zijn en ze denkt mee om te zorgen dat het een heel persoonlijke uitvaart wordt. Zij brengt je op ideeën waar je zelf totaal niet aan denkt. Het is heel geruststellend dat wensen vastgelegd zijn, zodat kinderen deze zaken nog moeten regelen. De nazorg is ook perfect, omdat Mireille naderhand nog belt om te horen hoe het gesprek ervaren is.
Grady

Uitvaartzorg-Ermelo-Mireille-Schram