Uitvaartcodicil

UitvaartcodicilUitvaartcodicil

Wilt u graag iets op papier vastleggen voor uw naasten als u komt te overlijden? Dan is het uitvaartcodicil echt iets voor u. Daarmee heeft u een rechtsgeldig document in handen dat uw nabestaanden ondersteunt bij het regelen van uw uitvaart. Voor hen een handig hulpmiddel in een verdrietige periode, voor u een geruststellende gedachte dat de zakelijke onderwerpen en uw wensen tot gevoelige kwesties duidelijk zijn vastgelegd. Ik kom graag bij u thuis langs om samen met u alle mogelijkheden rondom uw uitvaart te bespreken en vast te leggen.

Waarom een uitvaartcodicil?

In de dagen voor de uitvaart komt er veel op nabestaanden af. Er moet in een periode van verdriet van alles geregeld en georganiseerd worden. Het viel mij steeds vaker op dat nabestaanden niet altijd op de hoogte zijn van de persoonlijke wensen van de overledene, laat staan dat ze weten hoe het financieel geregeld is. Daarnaast hebben ze de benodigde gegevens voor bijvoorbeeld de aangifte van overlijden niet direct bij de hand. Ze moeten vaak zoeken naar antwoorden: is er wel of geen uitvaartverzekering, testament, wel of geen donorcodicil, wat is het BSN-nummer en wat te doen met de huisdieren? Ik vond het triest dat het verdriet en de emoties in die uren kort na het overlijden van een dierbare plaats moeten maken voor het opzoeken van informatie. Daar wilde ik wat aan doen. Dat was het begin van het persoonlijk aanbieden van het uitvaartcodicil.

Voor wie is het uitvaartcodicil geschikt?

  • Voor iedereen die zijn nabestaanden een zorg uit handen wil nemen.
  • Voor iedereen die zaken graag duidelijk wil vastleggen maar het nog te vroeg is om een uitvaartonderneming te bellen. Je hoeft niet ziek of oud te zijn.
  • Voor iedereen die een deskundige zoekt om mee te denken over begrafenis of crematie.

Als Mireille Schram uitvaartplanner bied ik u graag mijn hulp aan om uw wensen nu vast te leggen voor later. Ik kom bij u thuis en neem de tijd om van u te horen hoe u invulling wilt geven aan uw afscheid. Uiteraard kunt u mij vragen stellen en adviseer ik u over de mogelijkheden. Het eenmaal met de hand ingevulde uitvaartcodicil is zo een belangrijk handvat voor nabestaanden. Het uitvaartcodicil bestaat uit een stijlvol losbladig systeem. Hiervoor is bewust gekozen zodat betrokken partijen, zoals zorginstellingen of thuiszorg, de voor hen relevante informatie kunnen kopiƫren of inscannen. Aan het eind van het gesprek laat ik het codicil bij u achter verpakt in een doos van duurzaam stevig karton mooie duurzame verpakking.

Het uitvaartcodicil bied ik onafhankelijk aan voor een voor iedereen toegankelijke prijs: 130 euro. Uw keuze voor een uitvaartonderneming staat hier los van.