Uitvaartcodicil-Uitvaartzorg-ErmeloUitvaartcodicil

Wilt u graag iets op papier vastleggen voor uw naasten als u komt te overlijden? Dan is het uitvaartcodicil echt iets voor u.

Daarmee heeft u een rechtsgeldig document in handen dat uw nabestaanden ondersteunt bij het regelen van uw uitvaart. Voor hen een handig hulpmiddel in een verdrietige periode, voor u een geruststellende gedachte dat de zakelijke onderwerpen, en uw wensen tot gevoelige kwesties, duidelijk zijn vastgelegd.

Ik kom graag bij u thuis langs om samen met u alle mogelijkheden rondom uw uitvaart te bespreken en vast te leggen. Ik heb geen afspraken met vaste leveranciers, dus u heeft op elk gebied alle keus voor een waardig, passend afscheid. Ongeacht waar en of u verzekerd bent.

Waarom een uitvaartcodicil?

In de dagen voor de uitvaart komt er veel op nabestaanden af. Er moet in een periode van verdriet van alles geregeld en georganiseerd worden. Het viel mij steeds vaker op dat nabestaanden niet altijd op de hoogte zijn van de persoonlijke wensen van de overledene, laat staan dat ze weten hoe het financieel geregeld is. Ook hebben ze de benodigde gegevens – voor bijvoorbeeld de aangifte van overlijden – meestal niet direct bij de hand.

Ze moeten dan ineens op zoek naar antwoorden: Is er wel of geen uitvaartverzekering, testament, wel of geen donorcodicil, wat is het BSN-nummer en wat te doen met de huisdieren? Ik vond het triest dat het verdriet en de emoties, in die uren kort na het overlijden van een dierbare, plaats moeten maken voor het opzoeken van informatie. Daar wilde ik wat aan doen. Dat was het begin van het persoonlijk aanbieden van het uitvaartcodicil.

Voor wie is het uitvaartcodicil geschikt?

  • Voor iedereen die zijn nabestaanden een zorg uit handen wil nemen.
  • Voor iedereen die zaken graag duidelijk wil vastleggen, maar voor wie het nog te vroeg is om een uitvaartonderneming te bellen. Je hoeft niet ziek of oud te zijn.
  • Voor iedereen die een deskundige zoekt om mee te denken over zijn/haar begrafenis of crematie.

Als  uitvaartverzorger bied ik u graag mijn hulp aan om uw wensen nu vast te leggen voor later. Ik kom bij u thuis en neem de tijd om van u te horen hoe u invulling wilt geven aan uw afscheid. Uiteraard kunt u mij vragen stellen en adviseer ik u over de mogelijkheden. Het eenmaal met de hand ingevulde uitvaartcodicil is zo een belangrijk handvat voor nabestaanden.

Het uitvaartcodicil bestaat uit een stijlvol losbladig systeem. Daar is bewust voor gekozen zodat betrokken partijen, zoals zorginstellingen of thuiszorg, de voor hen relevante informatie eenvoudig kunnen kopiëren of inscannen. Aan het eind van het gesprek laat ik het codicil bij u achter; verpakt in een mooie doos van duurzaam, stevig karton.

Het uitvaartcodicil bied ik onafhankelijk aan. Uw keuze voor een uitvaartonderneming staat daar dus los van. De prijs van een uitvaartcodicil – inclusief begeleidend gesprek en eventuele reiskosten – is € 130. Meer weten? Bel of mail gerust.