Een uitvaart met een gouden randje

Blog juli 2017

De dood. Je weet dat het ooit komt, maar erover praten? Dat doen we liever niet. Toch willen we steeds vaker, dat onze begrafenis of crematie precíes loopt zoals wij dat willen. Herkenbaar?
 
Uitvaartplanner Mireille Schram biedt uitkomst: “Door mijn jarenlange ervaring in de ouderen- en uitvaartzorg, zag ik van dichtbij hoe lastig het is als een overledene zijn of haar wensen niet heeft vastgelegd. Het zorgt voor verwarring, leidt soms tot onderlinge ruzies bij de nabestaanden. Verschrikkelijk om te zien. Zo onnodig ook. Met het door mij ontwikkelde uitvaartcodicil, waarin alle persoonlijke wensen en relevante administratieve gegevens zijn vastgelegd, ontneem je je nabestaanden zóveel zorgen. Aan de hand van het codicil kan een uitvaartverzorger direct aan de slag en heb je als nabestaande alle ruimte om goed afscheid te nemen.”
 
Als uitvaartplanner is het organiseren en begeleiden van een begrafenis of crematie, vrijwel dagelijkse kost voor Mireille. “Het went nooit. Maar dat mág ook niet, vind ik. Zo blijf ik altijd zoeken naar de voor díe nabestaanden optimale manier van ondersteuning. En invulling van de laatste wensen. Want elk afscheid is anders. Iedereen verdient een uniek, respectvol afscheid. Wat de wensen ook zijn, ik doe er altijd álles aan die zo goed mogelijk te vervullen.”
 
Haar ontwapenende, warme persoonlijkheid heeft er mede voor gezorgd dat haar agenda inmiddels uitpuilt. Mireille: “Het is zó bijzonder om te doen, dit is wat ik wilde. Er zijn voor mensen, in een van de moeilijkste perioden uit hun leven. Het voelt ontzettend goed.”

Met warme groet, Mireille

• Lees meer blogs